curacao-boutique-hotel-klooster-restaurant-blessing

8 vragen voor Micha en Cynthia van Restaurant Blessing

Na de vele voorbereidingen en het harde werken heeft restaurant Blessing deze maand hun deuren geopend voor het publiek. Blessing, gevestigd in Boutique Hotel t ‘Klooster onderscheidt zich door de ‘normale’dingen buitengewoon goed te doen. In een interview leren we meer over de eigenaren; voor wie zouden ze heel graag willen koken en wat voor gerechten missen ze.

1. Kun je ons iets meer over jezelf vertellen?
Micha: Ik ben 32 jaar en geboren in Apeldoorn in Nederland. Koken is mijn passie en ik wist dat al erg vroeg in het leven. Vanaf mijn 13de wilde ik hier mijn beroep van maken. Ik heb altijd hard gewerkt voor wat ik wilde bereiken en heb veel ervaring opgedaan in diverse met Michelin bekroonde restaurants.
Cynthia: Ik ben 26 jaar oud en geboren in Hellevoetsluis in Nederland. Een van mijn eerste baantjes was als afwasser voor een populaire strand bar. Vanaf dat moment was ik verkocht en hield van de horeca. Als vervolgstudie koos in natuurlijk de hotelschool. Ik wist dat ik hier mijn beroep van moest maken. En om nu eigenaar te zijn van dit prachtige restaurant is een droom die uitkomt. Ik moet toegeven dat ik best wel trots ben op wat we samen hebben bereikt!

2. De naam van het restaurants is Blessing. Heeft het een speciale betekenis?
Cynthia: De rijke historie van de locatie inspireerde ons. Het restaurant is gevestigd in de kapel van het voormalige klooster en het heeft zoveel karakter. De naam moest bij deze prachtige locatie passen. Een van onze familieleden kwam met de naam ‘Blessing’. Het is zo geschikt om meerdere redenen.

3. Waar halen jullie je Culinaire inspiratie vandaan?
Micha: De meeste inspiratie komt voort uit mijn verlangen om te creΓ«ren van nieuwe smaken en combinaties. Er komen verschillende smaakcombinaties op in mijn hoofd en en dan ga ik er mee aan de slag om het allemaal samen te laten komen in een perfecte gerecht. Er gaat veel aan vooraf om een gerecht op de kaart te krijgen. Als ik er niet uitkom in het creatieve proces, is het internet ook zeer vindingrijk.

4. Hoe onderscheidt jullie restaurant zich ten opzichte van andere restaurants op Curacao?
Cynthia: Wij bieden onze gasten een leuke avond met spannende gerechten, goede wijnen met de beste persoonlijke service, tegen een eerlijke prijs.

5. Wat vind je van de food cultuur op Curacao?
Micha: De food cultuur in Curacao is zeer divers. Er zijn invloeden vanuit de hele wereld, die allemaal bij elkaar komen. Het eilandleven creΓ«ert zijn eigen obstakels wat ervoor zorgt dat de chef’s hier heel vindingrijk zijn. Je moet toch werken met wat beschikbaar en vers is. Dit maakt ons creatief en soms ook onverwacht.

6. Is er iemand in het bijzonder waarvoor jullie willen koken?
Micha: Het zou een eer voor mij om mijn beste gerecht te bereiden voor mijn vader. Ik wil hem laten zien wat ik tot nu toe heb bereikt in mijn carrière als chef-kok.

7. Wie is jullie culinaire voorbeeld?
Micha: Dat is makkelijk: Marco Pierre White. Hij was de jongste chef ooit geaccrediteerd met drie Michelin-sterren. Hij wordt ook wel de godfather van de moderne keuken genoemd.

8. En wat eet je vanavond?
Cynthia: Vanavond eten we een Hollandse prak. Dit doen we vaker sinds we hier wonen. We missen de Nederlandse keuken en het is echt lekker!

Micha en Cynthia hopen heel Curacao te mogen verwelkomen in hun nieuwe restaurant Blessing. Zij zullen ervoor zorgen dat u een onvergetelijke avond heeft! Tot snel.